GV Training en Opleidingen

AED

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat helpt bij het reanimeren van iemand met een circulatiestilstand. Indien nodig geeft het een elektrische schok.

Op steeds meer plekken hangen AED's: in winkelcentra, op sportscholen of op het werk. Ze zijn herkenbaar aan het groen-witte logo.De AED is een belangrijk apparaat, maar vervangt niet de reanimatie. Borstcompressie (hartmassage) en mond-op-mondbeademing blijven altijd de eerste stappen bij de hulpverlening.

Tijdens de cursus leert u wat een AED nu precies is, welke werking het apparaat heeft en waarom het zo'n belangrijke meerwaarde heeft bij de reanimatie.

De cursus is voor mensen die de basiscursus Eerste Hulp hebben voltooid of een reanimatiecertificaat hebben. De cursus duurt 2 uur.

De cursus kan worden afgerond met een examen met certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) of een deelnamecertificaat.

Uiteraard kan deze cursus worden gecombineerd met de reanimatiecursus. In deze combi-cursus leert u reanimeren en hoe u met een AED werkt. Dit zal ongeveer 4 uur in beslag nemen.De combi-cursus kan worden afgerond met een examen met certificaten van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) of een deelnamecertificaat.

Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte kunt u zich wenden tot de contactpagina .